Maintenance Technician bij eps

Ben jij die topper die al meerdere jaren ervaring heeft opgedaan als Maintenance
Technician binnen de procesindustrie? En zoek je een volgende stap binnen de coating en verfindustrie waarbij Safety op nummer 1 staat? Dan is deze functie iets voor jou!

EPS BV is onderdeel van het internationale concern Sherwin-Williams (60.000 medewerkers).
Sherwin-Williams is de wereldwijde nummer 1 organisatie binnen productie, distributie en
verkoop van verf, coatings en aanverwante producten. EPS BV is gevestigd in Hendrik Ido Ambacht,
produceert met circa 50 mensen watergedragen polymeren voor interne en externe klanten.
EPS BV is op zoek naar een ambitieuze medewerker die een belangrijke bijdrage kan leveren
in de uitbereiding van onze organisatie. Waarbij wij graag in je investeren,
bijvoorbeeld in het behalen van de nodige certificaten en opleidingen.

Opleidings- en ervaringseisen

 • MBO niveau 4 in een technische richting is een vereiste (werktuigbouw, elektro, proces techniek);
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelste taal in woord en geschrift is een vereiste;
 • Minstens 5 jaar relevante werkervaring in een geautomatiseerde omgeving binnen de (petro) chemische industrie;
 • In staat om blue prints en P&iD schema’s te lezen;
 • Bekend met het werken met office (Word en Excel);
 • Binnen 6 maanden na indiensttreding dien je een interne training afgelegd te hebben (en positief afgerond) met betrekking tot gevaarlijke stoffen en goederen;
 • Je bent een teamplayer, gedetailleerd, sterk in communicatie en je beschikt over een goed probleemoplossend vermogen. Daarnaast werk je veilig en goed samen en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

De functie

Als Maintenance Technician zorg jij ervoor dat de fabriek veilig en goed kan werken en productie kan draaien. Dit doe je op een efficiënte en veilige manier volgens de geldende normen en voorschriften. Je bent samen met jouw collega Maintenance Technician verantwoordelijk voor onder andere het uitvoeren van preventieve onderhoudswerkzaamheden. Je hebt daarbij onder meer kennis van pompen, stoominstallaties, koelinstallaties en allerhande procesinstallaties.

Je inspecteert de fabriek op eventuele complicaties waarbij je de juiste vervolgacties bepaald. Ook maak je deel uit van het installeren van nieuwe installaties en ondersteun je de plant engineer bij het ontwikkelen en plaatsen hiervan. Je zorgt ervoor dat er volgens het veiligheidsbeleid gewerkt wordt om een veilige werkomgeving te verzekeren. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat je zorgdraagt voor een op en top schone werkplek (5S Lean).

Verder communiceer je met diverse afdelingen, waaronder Productie, Warehousing en Engineering en houd je toezicht over aannemers wanneer ze hun werkzaamheden in de fabriek komen doen. Tijdens storingen sta jij zeker paraat! Een storing kan grote gevolgen hebben; samen met het Productie team zorg je ervoor dat storingen worden opgelost. Daarnaast zullen we je ook vragen om mee te denken met betrekking tot verbetervoorstellen.

 

 

De functie wordt uitgevoerd in dagdiensten met consignatiedienst. De consignatiediensten verlopen volgens een vooraf vastgesteld rooster.

Er wordt gewerkt in een ploegensysteem waarbij op dit moment nog geen sprake is van nachtdiensten, maar in de toekomst mogelijk wel. Je werkt periodiek op zaterdag in plaats van op een doordeweekse dag.

De sfeer in het team is goed. Door diversiteit van talenten en focusgebieden binnen het team, goed samenwerken en goede communicatie, zijn wij bezig met continu verbeteren van veiligheid, kwaliteit en beschikbaarheid.

Solliciteren op de functie van Maintenance Technician

Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. In geval van vragen kun je ons bereiken op 078-683 3250 en kun je vragen naar Christa Bijl of Hans Mulder.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wat biedt EPS jou?

 • Je bent onderdeel van het team Maintenance and Egineering; een jong en klein team waarin snel geschakeld kan worden.
 • Een interessante en afwisselende functie met veel ruimte voor ontplooiing en eigen initiatief;
 • Een binnen de functie passende salariëring en goede secundair arbeidsvoorwaarden, waaronder een consignatievergoeding;
 • Je maakt deel uit van een organisatie die aan de weg timmert naar uitbreiding en verbetering;
 • Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen.